9 Bästa Julmarknaderna i Stockholm 2019- Julmarknad Stockholm

Stockholm kryllar av julmarknader under december och missar du en kan du alltid hitta en annan.
Några av de klassiska julmarknaderna är den på Stortorget i Gamla stan, julmarknaden på Skansen och julmarknaden på Sergels torg. Men Stockholm har så mycket mer att erbjuda för den genuina julkänslan innan jul. Här listar vi några av alla de marknader du hittar i Stockholm under december. Så värm glöggen och bläddra fram just din speciella julmarknad och fynda julklappar, delikatesser och hantverk.


Julmarknad i Gamla Stan

Julmarknaden i Gamla Stan är en av de marknader som mest förknippas med julen för Stockholmarna och alla turister. Ett besök på Gamla Stans julmarknad är självklart för alla barnfamiljer, par och för alla som vill få en äkta julkänsla mitt i stan. Julmarknaden har funnits på Stortorget i över 100 år och de många små röda stånden erbjuder allt från hantverk till godis, delikatesser, ost, honung, korv, bröd och leksaker. Ta med hela familjen mellan 11-18 och gör ett besök på julmarknaden i Gamla Stan.

Öppet 23 november till 23 december kl 11-18.

Du tar dig enklast till Stortorget genom att ta tunnelbana till Gamla Stan eller gå via Drottninggatan. Gamla Stan har dåligt med parkeringar och det p-hus som har många platser och ligger inom promenadavstånd är p-huset i Gallerian.


På Stortorgets hemsida kan du läsa mer om julmarknaden mitt i Gamla Stan. http://www.stortorgetsjulmarknad.com/


Sälja på Gamla Stans julmarknad?


Vill du sälja på Stortorgets julmarknad? Platserna är mycket begränsade och endast ett trettiotal stånd finns för uthyrning. Dock händer det att platser blir lediga och att sälja på Gamla stans julmarknad kan bli mycket lönsamt. Kontakta arrangören via stockholmsgillet@telia.com och anmäl ditt intresse.


Skansens julmarknad 2019

En annan julmarknad som är ett måste och mer eller mindre en tradition för Stockholmarna och stadens turister är Skansens julmarknad. Julmarknaden är enbart öppen på helger från 30 november som är första advent fram till den 22 december. Skansens julmarknad har pågått sedan 1903 vilket är längre än julmarknaden i Gamla stan. Här hittar du hantverk, godis, delikatesser. lotter och mycket mer. Allt till ljudet av julmusik, traditionellt klädda handlare och en stark julkänsla.


Öppettider: 30/11-22/12 kl 10-16

Åka till Skansens julmarknad: Enklast är att du åker med kollektivtrafiken till Djurgården. Det är mycket begränsat med parkeringsplatser. Antingen åker man Djurgårdsbåten från Slussen eller Spårvagn eller buss från Sergels torg, Hamngatan eller Norrmalmstorg. Ju närmare centralstationen du kliver på ju mindre trängsel kommer det vara.

Måste du ta bilen finns parkering vid Djurgårdsbron eller vid Gröna Lund. Observera att dessa snabbt blir fulla på helger. ett alternativ är att parkera i Gallerians p-hus eller p-husen i närheten av Stureplan och sen ta buss eller spårvagn den sista sträckan.


Sigtunas julmarknad 2019

Sigtuna ligger en bit utanför Stockholm men har du möjlighet att åka till Sigtuna under december är julmarknaden mycket väl värt ett besök. Julmarknaden sträcker sig utmed Sigtunas äldre gator och ger en gemytlig julstämning för hela familjen. Många olika stånd med allt från mat till hantverk och presenter gör att du garanterat kommer hitta något. Stanna upp och ta en glögg eller kaffe i vintersolen och njuta av det historiska Sigtuna. Öppettider för Sigtunas julmarknad 2019 är 24/11, 1/12, 8/12 och 21/12 kl 11-16. Julmarknaden hittar du på Storagatan och det finns gott om parkeringar runt om kring i Sigtuna men kom gärna tidigt.


Långholmens Julmarknad 2019 Södermalm

Långholmen är en av Stockholms pärlor som alldeles för får besöker. Långholmen har en lång historia och mest känt är kanske Långholmen för Långholmens fängelse. Det är också där du hittar årets julmarknad helgen 30/11 samt 1/12. Här kommer du kunna njuta av hantverk, mat, delikatesser, leksaker och godis. Avsluta med en härlig promenad runt Långholmen.


Till Långholmens julmarknad åker du enklast via Hornstulls tunnelbanestation och sedan en kort promenad. Precis som resten av Södermalm är det ganska ont om parkeringsplatser.



Julmarknad på Drottningholms slott.

Gör årets julutflykt till kungens hem på Drottningholms slott den 7/12 kl 10-18 samt kl 10-17 den 8/12. Drottningholm är ett fantastiskt utflyktsmål som alla borde besöka både vinter och sommartid. Åk ut till Ekerö och ställ bilen, tar en promenad runt de vackra omgivningarna på Drottningholm och köp hantverk, delikatesser, godsaker, leksaker och mycket mer.


Taxinge slotts julmarknad


Planera in ett besök på den enorma julmarknaden på Taxinge slott i Nykvarn, söder om Stockholm. Julmarknaden brukar räknas till Sveriges största julmarknad och erbjuder produkter och varor från ca 130 olika hantverkare. Mat. delikatesser, hantverk och mycket mycket mer hittar du på Taxinge slotts julmarknad.

Julmarknad 2019: 14-17/11 samt 21-24/11.

Öppettider på Taxinge slott 2019: Torsdag 11-18, Fre-lör 10-18 samt söndag 10-17.

Taxinge slott tar inträde på 90:- per person. Barn under 12 år går in gratis på julmarknaden.

https://www.taxingeslott.se/julmarknad/



Utö julmarknad 2019


Utö julmarknad är ännu en klassiker i Stockholm som är värt ett besök. För det här besöket ska du avsätta en heldag, ta dig ut till Årsta havsbad och Utöbryggan via antingen kollektivtrafiken eller bil. Det finns gott om parkeringsplatser i Årsta Havsbad i anslutning till Utöbryggan. Här kan du läsa mer om parkeringsmöjligheterna i Årsta havsbad.

Utö Julmarknad är öppen klockan 1030-1630 helgen den 7-8/12 samt 14-15/12 kl och hålls vid Utö Värdshus. Passa på att boka julbord på Utö Värdshus.


Julmarknaden på Hovstallet

En av Stockholms finaste julmarknader hittar du vid Hovstallet på Östermalm. Här får du en traditionell julmarknad med kunglig inramning i historiska byggnader. Du hittar hantverk, pyssel, mat, delikatesser och mycket annat.

Hovstallet ligger på Väpnargatan 1 i Stockholm och är öppen 28-29/11 kl 11-18 samt 1/12 klockan 11-17.

Tyresö slotts julmarknad

På Tyresö slott hålls en traditionell julmarknad 7-10/12. Du hittar samma fina utbud som på andra julmarknader vid detta fina slott. Öppettider är 11-18 på torsdagen, fre-lör 10-18 samt 10-17 på söndagen.




Kommentarer