Karta över Stockholm City pendeltågsstation 2023

Stockholm City är den nya pendeltågsstationen i Stockholm där samtliga pendeltåg passerar. Stationen kan vara svår att hitta på då den ligger långt under mark och har ett flertal olika uppgångar via tunnelbanesystemet men även direktanslutningar till marknivå. Du ska egentligen försöka ta dig så långt ner du kan under mark men utan att hamna på blå linjen.

Stockholm Central är välskyltad och det finns gott om personal på perrongerna du kan fråga om hjälp. 
Stockholm City station används för pendeltåg inom Stockholm pendeltågsnät samt för de pendeltåg som är förlängda till Uppsala samt Arlanda.

Att läsa noga på skyltarna på stationen är A och O för att du ska komma rätt från början.
Här kommer en enklare guide för att hjälpa dig att komma rätt från början.

Karta över Stockholm City pendelstågsstation

Nedan finns en karta över Stockholm City pendeltågsstation som beskriver vilka rulltrappor och hissar du kan använda dig av för att hitta rätt från Stockholm City.

Mot Sergels torg, Åhlens, Hamngatan, Kungsträdgården mm. 

Välja att gå mot grön samt röd tunnelbanelinje. Följ sedan skyltningen mot Sergels torg. Du ska INTE gå mot Centralstationen då det resulterar i att du hamnar på helt fel sida av centralen. Plattformarna för tunnelbanelinjerna kan vara trånga i rusningstrafik, försöka att fortsätta uppåt med rulltrapporna så långt det går.

Stockholm City mot Centralstationen

I mitten av plattformarna för pendeltågen kan du ta dig upp mot Vasagatan och Centralstationen. Du behöver inte ta dig upp till marknivå utan det räcker med att ta 3 rulltrappor (en lång, en kort avslutat med den långa). Därefter går du under mark mot centralstationen så slipper du korsa Vasagatan bland bilar.


Continental hotell Stockholm City 

Continental hotel är ett nygammalt hotell mittemot Centralstationen. Continental har en fantastisk takbar med utsikt över hela Stockholm. Du når Continental direkt från pendeltåg, fjärrtåg och tunnelbana om du väljer utgång Vasagatan. Undvik att gå genom tunnelbaneplattformarna om du kommer med pendeltåg till Stockholm City.


Som ni ser på kartan är det många rulltrappor och hissar att hålla reda på. Dock finns det ofta personal på plats som hjälper tågresenärer till och från Stockholm central.



Stockholm City karta
Karta över Stockholm City pendeltågsstation
Karta över Odenplans pendeltågsstation

Kommentarer