Karta över Stockholms central, Stockholm City

Karta till över Stockholm central för att hitta lättare. Stockholms central är stort och med många plattformar och spårområden. Att hitta rätt spår på Stockholms City kan vara en svår uppgift men vi visar här några kartor över Stockholms central du kan använda för att hitta rätt spår och plattform.

Läs mer om Stockholm Central

Hur hittar man på Stockholm Centralstation?

Från Stockholms centralstation går fjärrtåg och regionaltåg. Här går även tåg mot Arlanda Airport via Arlanda Express. 

Stockholm City pendeltågsstation

Från Stockholm City går Pendeltåg söder och norrut samt mot Arlanda och Uppsala om man inte vill använda regionaltåg eller Arlanda Express. 

Stockholm Central

Här går tunnelbanelinjerna gröna, röda samt Blå linjen. 

Stockholms central drivs av Jernhusen som har en karta på en av sina sidor. Den är dock svår att hitta så vi ger dig här en beskrivning av var på centralen du hittar rätt spår och plattform för tågen.

Observera också att plattformarna på Stockholms Central är uppdelade i tex 13 a, b, c, d osv. Titta på informationstavlorna på centralen så ser du vilken bokstav som gäller. Plattformarna är ofta långa så gå dit i tid. En del tåg gör också bara snabba stopp på perrongen vilket betyder att det inte är ovanligt att ett tåg står inne på din perrong som ska någon annanstans. Kolla informationstavlorna.

Stockholm central är uppdelad i två delar sedan ett par år. Idag är centralen uppdelad i den delen där pendeltågen trafikerar och den delen där fjärrtågen trafikerar perrongerna i marknivå. Dagens pendeltåg ligger längst ner, under blå linjen som tidigare var den djupaste punkten. För att hitta ordentligt kan du använda nedanstående text för fjärrtågen och följa denna länk för att hitta på pendeltågens perronger. Engelska. 

Spårkarta Stockholm Central

Spår 1-2

Spår 1-2 är de som används av Arlanda Express, dvs snabbtåget till flygplatsen Arlanda.

Spår 3-8

Spår 3-8 på Stockholms central ligger på gatuplanet dvs samma våning som huvudingången. När du står med ansiktet mot den stora informationstavlan så ligger spår 3-8 till höger efter Starbucks. Tågen från de här plattformarna går bla in mot Mälardalen, Örebro, Hallsberg, Oslo och i en del fall också Göteborg.

Spår 10

Spår 10 på Stockholms central ligger på gatuplanet dvs i stora vänthallen vid den så kallade spottkoppen. Titta mot den stora Pressbyrån som du bör ha på höger sida, till vänster ligger bla Designtorget. Spår 10 ligger då rakt framför dig och du går bara rakt fram så kommer du till spår 10.

Spår 11-19

Spår 11-19 på Stockholm central är lite svårare att komma fram till. För att komma till de här spåren behöver du först gå ner en våning för att sedan gå upp igen. En liten varning till alla, i rusningstrafik passerar också alla pendeltågsresenärer som går av på Stockholms central samma plats och det blir trångt. När du tagit dig ner en våning och står med ryggen mot ingången till Coop så ligger Spår 11-19 till vänster in i gången.

Just nu byggs stora delar av Stockholms central om vilket leder till att nya gångvägar ibland dyker upp, det är också under sommaren 2015 trångt på flera platser av centralen när man bygger en ny pendeltågsstation under mark.

Här kan du läsa mer om hur du bäst hittar från Stockholms Citys perrongerKarta Stockholm central

Bilden visar enbart en liten del av Stockholms central men om du klickar på kartan hamnar du på Jernhusen hemsida där fler kartor över området finns.

Kommentarer

  1. Några pendeltågs resenärer att trängas med är det inte för spår 13-19 då de flyttat pendeltågen.

    SvaraRadera
  2. sista kartan fungerar inte. Behöver länkas om

    SvaraRadera

Skicka en kommentar