Äta lunch på Riddarholmen

Riddarholmen är en av Stockholms centrala öar. Riddarholmen ligger närmst Gamla Stan och via bron vid Riddarhuset når du enkelt Riddarholmen. Du kan också välja att gå utmed centralbrons gångväg till Riddarholmen. Riddarholmen är en av Stockholms finaste platser att äta lunch på men det finns inte många lunchrestauranger på just Riddarholmen. Vi ska tipsa om några restauranger på Riddarholmen.

Mälardrottningen
Mälardrottningen är den berömda båten som ligger på Riddarholmens södra sida.
Menyn på Mälardrottningen är blandad mellan kött och fisk. Förrätterna kostar 120-160 kronor och varmrätterna kostar 160-300 kronor.
Mälardrottningen är också ett hotell där du kan bo i fartygets gamla olika hytter.

Svea hovrätt.
I Svea hovrätts lokaler kan du äta lunch om du är på Riddarholmen. Lunch serveras 1030-14 varje dag. Observera att det kan vara stängt under sommaren i restaurangen.

Cafe Riddarholmen
Nere vid trappan mot vattnet när man blickar in mot Mälaren ligger Cafe Riddarholmen där du kan ta en fika men också äta lättare luncher.

Stureplansgruppen/Gamla Riksarkivet
Det gamla riksarkivet är på väg att renoveras upp och få en nystart av Stureplansgruppen som driver flera restauranger i Sverige. När detta skrivs har ännu inget öppnats men så fort det kommer nyheter uppaterar vi texten.

Som ni ser är utbudet av restauranger på Riddarholmen ganska begränsat men det ser ut som att Riddarholmen kan stå inför ett uppsving iom att Stureplansgruppen etablerar sig på en av staden vackraste platser.

Kommentarer